top of page

Medicina Muncii

         Ne-am facut remarcati cu aproape 20 de ani in urma prin calitatea si promptitudinea serviciilor noastre de Medicina muncii. Pentru ca dorim sa asiguram angajatorului sanantatea afacerii lui! 

         Oferim servicii de evaluare medicala a starii de sanatate in relatie cu expunerile ocupationale la diverse riscuri de la locul de munca, preventia, diagnosticare si managementul bolilor profesionale, asigurarea sanatatii in vederea cresterii productivitatii, examen medical la angajare, control medical periodic, verificarea si avizarea concediilor medicale.

         De asemenea, examinarile pentru medicina muncii se pot efectua la sediul angajatorului, daca societatea poate sa asigure un spatiu corespunzator din punct de vedere igenico-sanitar pentru efectuarea examinarilor medicale. 

       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
       Serviciile noastre de Medicina Muncii includ
  • Participarea la CSSM-ul unitatii beneficiarului

  • Acordarea de prim ajutor si instruirea personalului beneficiarului pe teme de prim ajutor in caz de urgente

  • Evaluarea salariatelor insarcinate conform O.U.G. 93/2003

  • Elaborarea documentelor necesare prin autoritatile de control (I.T.M., A.S.P.)

  • Acordarea de consultatii medicale la nevoie (spre exemplu cand medicul de familie nu este disponibil), inclusiv cu eliberare de retete simple, bilete de trimitere catre medici specialisti si urmarirea evolutiei cazurilor

  • Vizarea concediilor medicale la nevoie

  • Centralizarea datelor medicale referitoare la eventuale puncte de lucru din judet si tara ale beneficiarului

        Reglementarile din medicina muncii

            Medicina muncii este specialitatea care studiaza relatia sanatate-profesie si intervine pentru a asigura stabilirea echilibrului perfect intre performanta profesionala si sanatate.

            Medicina muncii inglobeaza majoritatea specialitatiilor medicinii, fiind astfel considerata un domeniu de activitatea complex, care are ca scop gestionarea si ingrijirea pe termen lung a sanatatii angajatiilor.

            Medicina muncii ofera avantaje considerabile in egala masura angajatorului si angajatului, astfel ca a devenit un standard impus in toate tarile dezvoltate.

            In Romania, incepand cu anul 2006, cand a intrat in vigoare legea 319/2006 a securitatii si a sanatatii in munca, reprezentantii firmelor sau firmele care nu respecta prevederile legale in vigoare risca amenzi intre  5000 si 10000 RON sau amenda penala si inchisoare de la 1 la 2 ani.

         Sanctiunile se aplica in urmatoarele cazuri
  • Daca firma nu are pus la punct un sistem de evaluare a riscurilor pentru securitate si sanatate in munca, risca o amenda         de la 5000 la 8000 RON

  • Daca firma nu are intocmit un plan de prevenire si protectie a accidentelor de munca si imbolnavirilor, plan intocmit in baza rezultatelor de evaluare a riscurilor, risca o amenda cuprinsa intre 5000 si 10000 RON

  Pentru a evita astfel de sanctiuni drastice, orice firma din Romania ar trebui sa aibe acces la servicii de medicina muncii de cea mai buna calitate.

Photo-033.jpg
Doctor with Files

FORMULARE UTILE DE MEDICINA MUNCII

○ Fisa de solicitare a examenului medical la angajare
   [descarca in format .DOC] [descarca in format .PDF]
○ Fisa de identificare a factorilor de risc profesional
   [descarca in format .DOC] [descarca in format .PDF]

        Compania dumneavoastra poate beneficia de adevaratul potential al personalului dumneavoastra , alegand prin Medicris cel mai avantajos pachet de servicii din medicina muncii si respectand astfel prevederile legale in vigoare.

bottom of page